У Києві горить пам’ятка архітектури

Будинок на вулиці Щекавицькій, 19/33, який є історичною пам’яткою, знову горить.

Як повідомили УП в Держслужбі з надзвичайних ситуацій, на місці події працюють пожежники, пише Укрінформ з посиланням на «Українську правду».

Як зазначається, на місці події є авто рятувальної служби, патрульної поліції та швидка.

Працівник рятувальної служби сказав, що через велику задимленість причини загорання поки незрозумілі.

Як відомо, КМДА звернулася до правоохоронних органів з клопотанням про умисність підпалу через пожежу в Києві на Подолі.

«У власника будівлі на Волоській вже якась дивна традиція. Ця ж компанія — «ВКП «Поділ-Бізнес» — також є власником ще однієї, вже скандальної, на жаль, будівлі на вул. Щекавицькій, 19/33. Тобто, вже не вперше, на моє судження, ця компанія доводить пам’ятки до руйнації», — зазначив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Будівля на вулиці Щекавицькій, 19/33 є щойно виявленим об’єктом культурної спадщини.

Раніше екс-депутат Київради Олена Терещенко-Єскіна розповіла, що цей будинок у числі тих, які можуть зникнути найближчим часом.

У лютому 2014 року напівзруйнований будинок на Щекавицькій, 19/33 димів кілька днів, але, за словами місцевих жителів, міські служби тоді нічого не робили, посилаючись на те, що це – приватна власність.

Прокуратура Києва у 2014 році навіть відкривала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість), щодо керівників двох приватних фірм, дії яких призвели до руйнування старовинної будівлі в історичній частині Подолу.

У квітні 2017 року у будинку виламували вікна, розбивали стіни і перекриття гідро молотами.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *