У 2018 році в Україні почнуть діяти європейські вимоги до продуктів з какао та шоколаду

З 1 січня 2018 року в Україні почнуть діяти європейські вимоги до продуктів з какао та шоколаду. Про це йдеться в інформації, оприлюдненій на прес-конференції Мінагрополітики, передає УНН.

Відповідно до цих вимог, у чорному шоколаді має бути не менше 35% какао-продуктів, у молочному – не менше 25% какао-продуктів та не менше 14% молочних продуктів. У білому шоколаді повинно бути не менше 20% какао-масла та не менше 14% молочних продуктів. У шоколадній цукерці з начинкою має бути не менше 25% шоколаду. Якщо продукт не відповідає зазначеним вимогам, він не може називатись шоколадом.

При цьому заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева заявила, що фактично українські виробники уже виконують ці вимоги.

«Майже всі виробники вже виконують ці норми. Принаймні у Міністерства агрополітики останнім часом не було нарікань. Якщо хтось і не дотримується цих вимог, то це дрібні виробники, яких ніхто не знає і які ще навіть не мріють про експорт», — заявила О.Трофімцева.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *