«Аміна:Життя» — у Києві відкрилась фотовиставка, присвячена відважній Аміні Окуєвій

20 грудня о 14-00 годині у приміщенні Українського дому, що у Києві, відкрилась виставка світлин, присвячена мужній, відважній та прекрасній українській патріотці Аміні Окуєвій. Фотовиставка організована мамою Аміни, Іриною Камінською, та її друзями.

Як нагадує у своєму дописі у Facebook Антон Геращенко, серце Аміни зупинилось 30 жовтня від кулі вбивць, які спеціально приїхали з Росії, аби звести рахунки з нею та її чоловіком, Адамом Осмаєвим. Це вже була друга спроба вбивства протягом 2017 року. В перший раз вищі сили захистили подружжя, однак цього разу життя Аміни обірвалось.

34 роки прожила Аміна Окуєва.

34 світлини фотовиставки розповідають про її життя.

На відкритті виступили секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, народні депутати Ігор Мусійчук, Ірина Геращенко, Тетяна Чорновол та Антон Геращенко.

Як передає УНІАН, під час відкриття фотовиставки секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив:

«Зрозуміло, що це кілери, які працювали на замовлення. Це замовлення було чітко зафіксоване, коли першу спробу вбити цю родину було провалено. Відбулась друга спроба, і що стосується деталей, я думаю, що слідчі можуть розказати, але чітко визначено, звідки приїхав кілер. Кілер — це система терору, яку Росія пробує розв’язати всередині країни»

Арсен Аваков заявив:

«Аміна світла, усміхнена, вона завжди такою була. Навколо неї весь час була така, навіть в самих складних обставинах, атмосфера приємного світла. І Аміна, і Адам потрапили в дуже непросту ситуацію, вони були на самому лезі, на самому вістрі. У них формально і фігурально стріляли. У них завжди був вибір відійти, сховатися, піти в сторону. Вони демонстративно прийняли бій. З такими людьми виграються війни»

Фотовиставка працюватиме у Києві до 26 грудня.

Крім цього, о 15 годині у приміщенні «Українського кризового медіацентру» відбудеться презентація проекту закону «Про захист свідків», закону, який носитиме им’я Аміни Окуєвої.

 

 

Читайте також:

Геращенко: Закон про захист свідків носитиме ім’я Аміни Окуевої

Адам Осмаев рассказал как расстреляли их машину (+видео)

Антон Геращенко: Загинула Аміна Окуєва

 Аміна Окуєва, Аміна:Життя

1 thought on “«Аміна:Життя» — у Києві відкрилась фотовиставка, присвячена відважній Аміні Окуєвій”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *