Здорове харчування: 4 продукти, які не повинні бути в раціоні

Здорове харчування стає популярнішим із дня в день. Тому й не дивно, що мережа рясніє «порадами» у харчуванні, але далеко не всі вони здатні допомогти привести своє здоров’я та фігуру у порядок, повідомляє 24tv.ua.

Вважається, що органічні продукти, овочі та фрукти, безпечніші, адже вони вирощені без використання всім відомих пестицидів. Але часто напис «еко» на товарах – всього лише маркетинговий хід і не більше.

Знежирені продукти

Знежирені продукти – несмачні, тому виробники всіяло намагаються покращити смак за допомогою харчових добавок: цукру, стабілізаторів, ароматизаторів. Ще один недолік знежирених продуктів – вони не дають відчуття ситості і поївши. Тому уважно вивчайте склад таких продуктів. У більшості випадків краще взяти продукт із середньою жирністю. Якщо це, наприклад, сир чи йогурт, то його смак можна покращити свіжими ягодами чи горіхами.

Соки

У фруктових соках міститься величезна кількість цукру, навіть якщо на упаковці пишуть «натуральний». Набагато корисніше їсти фрукти, або ж робити соки самостійно.

Енергетичні батончики

У багатьох енергетичних батончиках інгредієнт «цукор» стоїть першим у складі, що автоматично вбиває його користь. Такі снеки не дуже відрізняються від цукерок. Тому віддайте перевагу здоровим перекусам – горіхам, йогурту. Або робіть їх самостійно з вівсяних пластівців та горіхів.

Гранола

Гранола, запечені крупи, вівсяні пластівці і зерна разом, позиціонуються як здоровий сніданок. Але й тут маркетологи не зовсім праві, адже для приготування граноли використовують солодкі сиропи чи мед. Найкраща альтернатива – звичайна вівсянка.

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *