Запрацював онлайн-реєстр злісних неплатників аліментів

Міністерство юстиції відкрило онлайн-реєстр осіб, які наполегливо не сплачують аліментів, повідомляє Главком.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко у Twitter.

За його словами, до реєстру заносяться всі, хто має заборгованість виплат за понад 3 місяці. В системі вже більше 75 тисяч записів.

Міністр повідомив, що 6 лютого набуває чинності закон 7277 щодо посилення відповідальності тих, хто системно ухиляється від сплати аліментів.

«З 6 лютого до злісних неплатників аліментів будуть застосовуватись: тимчасова заборона виїзду за кордон, обмеження у праві користування транспортним засобом, носіння зброї, а також суспільно корисні роботи, сплата за які піде на погашення заборгованості», — розповів Петренко.

Крім того, пише очільник Мін’юсту, найближчим часом такі веб-сторінки будуть запущені в кожному регіоні, створені групи виконавців для ліквідації заборгованості та запроваджено щомісячний моніторинг дії закону.

За інформацією «Укрінформу», на прес-конференції в понеділок Петренко розповів, що новий реєстр зручний у користуванні – по прізвищу та даті народження можна знайти людину, яка має борг з аліментів.

За його словами, серед боржників є депутати, колишні міністри, представники органів центральної виконавчої влади, місцевої влади, силових структур.

Міністр зауважив, що в реєстрі враховується вимога захисту персональних даних, тому інформація в ньому є частково публічною. Наприклад, в реєстрі не вказується домашня адреса боржника.

 

 

 

 

Читайте також:

Рада посилила відповідальність за несплату аліментів

Аліменти на дитину: розмір підвищено до 50% прожиткового мінімуму для дитини

2 thoughts on “Запрацював онлайн-реєстр злісних неплатників аліментів”

  1. Уведомление: В Україні запрацювали перші мобільні групи з ліквідації боргів по аліментам — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *