Синоптики обіцяють потепління в перший день квітня

У неділю, 1 квітня, у південній частині та місцями у центральних областях України очікується до 20 градусів тепла, повідомляє Укрінформ.

Про це пише у Facebook синоптик Наталка Діденко.

«Велике тепло — вже на шляху в Україну. Почну із Вербної неділі. 1 квітня у нас буде до +20 градусів! Не скрізь, у південній частині та місцями у центральних областях. Але ми так довго чекали цих градусів, що можемо собі трохи похвастатися», — зазначила вона.

За словами Діденко, у більшості областей України на Вербну неділю (1 квітня) буде також дуже тепло: протягом дня 10-16 градусів тепла.

«На заході дощі зіб’ють градуси до +8+11 градусів, що також не дуже страшно, враховуючи нещодавній сніг. Дощі 1 квітня у західних областях будуть навіть сильними. У другій половині дня чи надвечір дощі досягнуть Одещини, Вінниччини, Житомирщини і західних районів Київщини», — додала синоптик.

Вона також наголосила, що 1 квітня очікується сильний, хоча й південний вітер.»Позаносити варто ще сьогодні чи в суботу все, що може літати, зсовуватися та падати, у безпечне місце. І там, де дощі — можливі грози!» — попередила синоптик.

За даними Діденко, 31 березня у західних та північних областях очікуються дощі, які супроводжуватимуться поривчастим вітром, температура протягом дня становитиме 9-15 градусів тепла.

У Києві 31 березня очікуються 10-12 градусів тепла, 1 квітня — 14-16 градусів тепла. «Але в суботу — дощ та поривчастий вітер. У неділю — зранку без опадів, вдень також без опадів, ближче до вечора ймовірний дощ. На Вербну неділю у Києві — штормовий вітер», — наголосила синоптик.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *