129 років тому офіційно відкрили Ейфелеву вежу

31 березня 1889 року, в Парижі було офіційно відкрито Ейфелеву вежу, яка слугувала аркою під час Всесвітньої виставки 1889 року.

Про це повідомляж Портал «Будь у курсі» з посиланням на Укрінформ.

Зведення вежі тривало два роки і два місяці, а коштувала споруда близько п’яти мільйонів франків (проект окупився швидко – за півтора роки). Її вага склала 7300 т., висота – 300 м.

Вежа ще не була закінчена, коли в лютому 1887 року в газеті «Le Temps» з’явився «Протест проти вежі мсьє Ейфеля», підписаний Шарлем Гуно, Гі де Мопассаном, Александром Дюма-молодшим, Ернестом Мессоньє, Шарлем Гарньє та іншими видатними представниками культури Франції. Звичайно, пани з вишуканим смаком засудили «цей трагічний вуличний ліхтар», «…цей нікчемний скелет», «цю високу і худющу піраміду із залізних східців, цей гігантський незграбний скелет,… курйозну тонку фабричну трубу».

Нині мало хто уявляє собі Францію і Париж без Ейфелевої вежі.

До речі, вежу щороку відвідують понад 7 млн туристів, що робить її найвідвідуванішим туристичним об’єктом у світі.

 

 

 

 

Читайте також:

15 грудня 1832 року народився Александр Гюстав Ейфель

 Ейфелева вежа, Париж

1 thought on “129 років тому офіційно відкрили Ейфелеву вежу”

  1. Програма «Молодіжний делегат України до ООН» – це проект, під час якого активна та талановита молодь працює над документами та приймає рішення у системі ООН. Програму офіційно підтримує Генеральний Секретар цієї організації. Наразі вона впроваджується у більш ніж у 30-ти країнах світу. А у 2014 році до цього списку долучилась Україна, пише Вечірня Умань.

    Ответить

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *