Експерт: Те, що не продається в Європі, їде продаватися до нас

Відколи Україна відкрила кордони і була скасована обов’язкова сертифікація харчової продукції, до нас почав надходити фальсифікат.

Про це повідомляє 24tv.ua з посиланням на «Голос UA«.

Таку думку висловив голова правління громадської організації «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів» Максим Гончар.

У кожному з польських сирів ми знаходили жири нетваринного походження. Зараз ми будемо перевіряти польські сири у всіх регіонах України. На моє переконання, коли ми відкрили кордони, і була скасована обов’язкова сертифікація продукції, до нас хлинув фальсифікат,
– підкреслив експерт.

За його словами, те, що не продається в Європі, їде продаватися до нас. Тим часом ми очікуємо великих позитивних результатів від перевірок якості харчових продуктів, розпочатих з 4 квітня 2018 року.

В торгових мережах України дуже багато простроченої продукції, при цьому при виявленні її в супермаркетах, виявляється, ще потрібно довести, що ця прострочена продукція несе загрозу здоров’ю людини. За порушення у маркуванні продуктів, за прострочену продукцію штраф становить 8 мінімальних зарплат,
– наголосив Максим Гончар.

Як повідомляє експерт, у столичних дитячих садках використовують заборонений спред. Вершкове масло, яке постачається у дитячі садки, містить небезпечні добавки. Фальсифікат в дитячих садах став можливий, тому що з 2014 року був скасований паспорт якості продуктів, головним стала ціна, і гроші тепер заробляють на здоров’ї наших дітей. До речі, шоколад, вироблений в Україні, містить пальмову олію, 98% шоколаду роблять за технічним умовами.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *