Американському кінорежисеру Френсісу Форду Копполі — 79

7 квітня 2018 року виповнюється 79 років від дня народження Френсіса Форда Копполи (1939), американського кінорежисера, продюсера, сценариста.

Про це повідомляє Портал «Будь у курсі» з посиланням на Укрінформ.

Поставив фільми: «Бійцівська рибка», «Хрещений батько», «Розмова» (приз МКФ в Канні, 1974), «Клуб «Коттон»», «Апокаліпсис сьогодні» (приз МКФ в Канні, 1979), «Дракула» (премія «Оскар», 1992), «Такер», «Молодість без молодості» та ін. Талановитим Коппола себе не вважає.

«Все що у мене є – це уява. Вона у мене багатюща. А ще я продукую весь час ідеї. Печу їх наче пиріжки. Часом вони виявляються непогані», – зауважує режисер.

А ще він упевнений, що чим менше бюджет, тим ліпша ідея.

Скромність – одна з його рис. Крім того, він не злостивий і не заздрісник, що для людини його кола мало не дивина. Він давно товаришує з іншим американським кінопатріархом Мартіном Скорсезе.

Йому подобається те, що роблять брати Коени: «Якби мене колись із ними порівняли, то мав би це за честь», — каже Коппола.

Що вплинуло на вибір професії? Чорно-білий фільм Ейзенштейна «Броненосець Потьомкін». Після перегляду стрічки, юний Френсіс зрозумів, чим займатиметься все своє подальше життя.

Якби він нічого не зняв крім геніального «Апокаліпсиса» (вільна екранізація повісті Джозефа Конрада «Серце пітьми»), або «Хрещеного батька», хоча це абсолютно різні фільми, то все одно увійшов би в історію кіномистецтва.

 

 

 

Читайте також:

94 роки тому народився Марлон Брандо

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *