У Хмельницькому вшанували пам’ять Івана Мельника, що загинув в АТО

Йому було всього 22… І вже рік, як його немає. Про таких кажуть — поспішав жити… Займався спортом, був підтримкою для друзів та надією для батьків. Іван Мельник. Найкращий. Саме такі чомусь гинуть на війні. Хоча — чи варто дивуватися? Адже саме такі першими мужньо стають на захист Батьківщини. Саме такі сміливо погоджуються на найнебезпечніші завдання.

25 квітня 2018 року у стінах СЗОШ №15 відбувся вечір пам’яті про загиблого на війні Івана Мельника.

Теплими спогадами про Героя поділилися родичі, друзі та бойові побратими.

«Ми започаткували періодичне проведення таких вечорів про всіх загиблих на війні наших земляків, — каже міський голова Олександр Симчишин. — Не маємо права забувати. Не маємо права звикати до втрат»

Іван Олександрович Мельник народився 7 липня 1994 р. у Хмельницькому. Загинув 25 квітня 2017 р. у смт. Новгородське, Торецька міська рада, Донецька область. Учасник війни на сході України, солдат (383-й окремий полк дистанційно-керованих літальних апаратів).

У 2012 році закінчив спеціалізовану загальноосвітню школу №15 міста Хмельницького, потім вступив на гуманітарно-педагогічний факультет Хмельницького національного університету.

З 2006 до 2015 року займався веслуванням на байдарках та каное. Призер чемпіонатів України та області з веслування. Кандидат у майстри спорту (2008).

З лютого 2016 року проходив військову службу за контрактом в 383-му окремому полку дистанційно-керованих літальних апаратів.

28 вересня 2016 року пройшов навчання у 199-му навчальному центрі десантних військ ЗС України, після чого був направлений у 95 ОДШБр.

З грудня 2016 року у складі 95 ОДШБр брав участь в АТО на сході України.

Іван загинув від кулі снайпера під час бойового чергування на взводно-опорному пункті.

Похований 28 квітня 2017 року на Алеї Слави кладовища міста Хмельницький (мікрорайон Ракове).

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (13.06.2017; посмертно).

У Героя залишились батьки та сестра.

 

 

 

Читайте також:

В зоні АТО загинув молодий хмельничанин Іван Мельник

 

Джерело: ХМР

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *