Які документи потрібно підготувати для прийняття дитини до школи?

Якщо ви прийшли до школи, а від вас вимагають «Медичну карту дитини» (форма № 026/о) — документ на купу сторінок, що заповнювався від руки медиками та зберігався у школі, скажіть, що його скасували, інформує у Facebook Уляна Супрун.

Цей документ ще від березня 2018 року більше не потрібен для прийняття дитини до школи (https://goo.gl/W8Tx9F), проте досі у деяких навчальних закладах його продовжують вимагати за звичкою. Тож нагадую освітянам, батькам та медикам — «Медична карта дитини» більше не потрібна!

Зберігання персональних медичних даних в навчальних закладах суперечить законодавству, оскільки вони не мають ліцензії на медичну практику. Діти мають пройти тільки звичайні медичні огляди у свого сімейного лікаря або педіатра, та отримати стандартні довідки:

1️.  Довідка форми № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду»

Ваш педіатр чи сімейний лікар видасть цю довідку після огляду дитини.

У довідці для школи лікар зазначає:

прізвище та ім’я дитини, дату її народження і стать;
місце проживання дитини, телефон батьків;
найменування загальноосвітнього навчального закладу, клас;
дату проведення обов’язкового медичного профілактичного огляду (а також дату попереднього профогляду і рекомендовану дату наступного);
висновок про стан здоров’я дитини (якщо школяр має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків, в цій довідці може бути зроблено відповідний запис);
групу для занять фізичною культурою;
рекомендації.

За необхідності лікар може направити дитину на вакцинацію, базові аналізи чи до вузьких спеціалістів.

2️. Довідка форми № 063/о «Карта профілактичних щеплень»

Вона містить інформацію про проведення вакцинації чи ревакцинації, а також здійснення туберкулінових проб.

Докладніше про ці документи дізнайтеся на сайті Міністерство охорони здоров’я України https://goo.gl/ULmfw6

Профілактичний візит до вашого лікаря — чудова нагода проконсультуватись щодо профілактики хвороб у школі, фізичного навантаження та здорового харчування. Усі послуги у педіатра чи сімейного лікаря, з яким ви підписали декларацію для дитини, — безоплатні для вас, їх оплачує НСЗУ Національна служба здоров’я України.

1 thought on “Які документи потрібно підготувати для прийняття дитини до школи?”

  1. Уведомление: Понад 4 тисячі маленьких хмельничан розпочнуть навчання у 12-річній «Новій українській школі» — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *