Чи побудують на Дністрі гідроелектростанції та до чого це може призвести?

На сьогодні повним ходом йде підготовка до будівництва на річці Дністер 6-ти гідротехнічних споруд (гідроелектростанцій) в районі Івано-Франківської та Тернопільської  областей.

Актуальним є питання екологічної експертизи, оскільки наразі реалізується підготовка техніко-економічного обгрунтування поекту без проведення попередньої експретизи та без урахування думки громадськості.

Для реалізації даного проекту залучатимуться значні державні кошти: для початку це 18 млн.грн. — для оплати послуги з техніко-економічного обгрунтування, 100 млн.грн. — на розробку безпосередньо самого проекту.

В той же час Західним науковим центром спільно з Інститутом екології Карпат Національної Академії Наук України проведено грунтовний аналіз щодо екологічної оцінки впровадження даної, апріорі хибної, ідеї та зроблено однозначні висновки щодо негативних наслідків, до яких може призвести у майбутньому реалізація проекту з будівництв на Дністрі 6-ти гідротехнічних споруд (гідроелектростанцій): внесення штучних змін (дамби) в природнє середовище навколо історичних берегів річки, затоплення значні ділянки черноземних територій тощо.

 

Завідувач відділу охорони природних екосистем Інституту екології Карпат Національної Академії Наук України висловив своє бачення даної проблеми з точки зору її доцільності та впливу на екологію регіону:

 

 гідроелектростанції, Дністер

Чи побудують на Дністрі гідроелектростанції та до чого це може призвести?: 1 комментарий

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *