Молдова занепокоєна планами України побудувати гідроелектростанції на Дністрі

Прем’єр-міністр Молдови Павло Філіп висловив занепокоєння у зв’язку з появою інформації про плани України побудувати шість гідроелектростанцій на Дністрі, пише Укрїнформ.

Про це повідомили в прес-службі уряду Молдови.

«Прем’єр Павло Філіп висловив занепокоєння у зв’язку з появою інформації про те, що Україна планує побудувати шість нових гідроелектростанцій на Дністрі, вище Новодністровського гідроенергетичного вузла. За даними екологів, будівництво цих станцій може становити серйозну загрозу для довкілля», — йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим прем’єр наголосив, що на адресу уряду надійшли звернення від неурядових організацій і наукового співтовариства щодо негативного впливу, який має на екологічний стан басейну Дністра гідроенергетичний комплекс у Новодністровську.

Глава молдавського уряду розпорядився створити робочу міжвідомчу групу, яка розробить конкретний План дій з виходу із ситуації, що склалася.

Разом з цим будуть вивчені всі двосторонні і міжнародні угоди з цього питання, частиною яких є Молдова й Україна, а також Угоди про асоціацію «Молдова-ЄС» і «Україна-ЄС».

 

 

 

Читайте також:

Чи побудують на Дністрі гідроелектростанції та до чого це може призвести?

 

Пробеми навколишнього середовища Хмельниччини: річки Дністер та Південний Буг

 гідроелектростанції, Дністер, Молдова

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *