Упаковка для продуктів небезпечна для здоров’я

Упаковка для продуктів містить небезпечні для здоров’я наночастинки оксиду цинку. Вони проникають в їжу і негативно впливають на функції кишківника.

Такий висновок зробили вчені з Університету Бінгемтона, пише 24tv.ua з посиланням на портал Ukrhealth.

Ці частинки оксиду цинку ZnO здатні змінювати те, як кишечник людини поглинає поживні речовини. Останні потрапляють з упаковки на їжу, а їжа – у організм.

Наночастинки оксиду цинку додають в різні типи упаковки для харчових продуктів. Ці дрібні частинки можуть порушити функцію кишечника,
– зазначили дослідники.

Щоб це дослідити, вчені використали модель кишечника. Наночастинки після потрапляння в організм осідають на мікроворсинках кишечника, вони зменшують здатність поглинати поживні речовини із їжі.

Вони є в упаковці таких продуктів як кукурудза, курка, тунець і спаржа. До ZnO виробники додають компонент з протимікробними властивостями, що захищає від зміни кольору упаковки.

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *