25 квітня у Хмельницькому відбудеться вечір-спомин молодого воїна Івана Мельника

25 квітня у приміщенні спеціалізованої загальноосвітньої школи №15 імені Олександра Співачука (вул. Проскурівського підпілля, 125/1) відбудеться вечір-спомин, присвячений світлій пам’яті героя російсько-української війни Івана Мельника.

Початок о 17.00.

Вхід вільний.

Іван Олександрович Мельник  народився у місті Хмельницькому 7 липня 1994 року.

У 2012 році закінчив спеціалізовану загальноосвітню школу №15 міста Хмельницького. Навчався в Хмельницькому національному університеті за спеціальністю «Здоров’я людини».

З лютого 2016 року проходив військову службу за контрактом в 383-му окремому полку дистанційно-керованих літальних апаратів Повітряних Сил Збройних Сил України.

28 вересня 2016 року був відкомандирований до 199-го навчального центру Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, де пройшов спеціалізований фаховий курс підготовки. Був направлений для виконання бойових завдань у 95-ту окрему десантно-штурмову бригаду Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, у складі якої брав участь в антитерористичній операції на Сході України.

25 квітня 2017 року солдат Мельник Іван Олександрович загинув від кулі снайпера під час чергування на взводному опорному пункті в районі селища міського типу Новгородське Донецької області.

28 квітня 2017 року Мельник Іван Олександрович похований у секторі для почесних поховань на території кладовища у мікрорайоні Ракове міста Хмельницького.

За жертовність, героїзм, незламність духу у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України рішенням сімнадцятої сесії Хмельницької міської ради №10 від 20.09.2017 року Івану Олександровичу Мельнику присвоєно звання «Почесний громадянин міста Хмельницького» (посмертно).

 

 

 

Читайте також:

В зоні АТО загинув молодий хмельничанин Іван Мельник

 

Джерело: ХМР

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *