Володимир Фесенко: Макрон не допустить визнання Криму російським

Політолог спрогнозував, що буде з Україною в контексті виборів у Франції, пише Главком.

Екс-міністр економіки Еммануель Макрон, у разі його обранням президентом Франції у другому турі виборів, не допустить визнання Криму російським. Однак міжнародні санкції щодо РФ можуть пом’якшитися. По це в ексклюзивному коментарі «Главкому» розповів політолог Володимир Фесенко.

«Це єдиний прийнятний для нас (України. – «Главком») кандидат. У першому турі з чотирьох фаворитів лише Макрон критикував Путіна, був проєвропейським кандидатом і мав позицію, яка влаштовувала Україну. Це стосується санкцій (щодо РФ. – «Главком») і Криму», – пояснив політолог.

Решта кандидатів, за словами експерта, були проросійськими. «Навіть Фійон (Франсуа Фійон. – «Главком»), який на початку був прихильником офіційної лінії щодо Криму. Він не визнавав Крим російським, але наприкінці кампанії почав говорити, що історично півострів належав Росії. Два інших кандидати, особливо Марін Ле Пен, були проросійськими», – розповів Фесенко.

Однак, за словами експерта, чекати «прориву щодо України» від Макрона не варто.

«Французьке суспільство має достатньо сильні проросійські погляди. Це дуже помітно у питанні пом’якшення санкцій щодо РФ. Особливо це стосується аграрного сектора. Фермери активно виступають за пом’якшення санкцій, тому Макрон звертатиме на це увагу. Однак як проєвропейський політик він буде до кінця тримати свої позиції щодо України та Криму», – резюмував Фесенко.

У першому турі президентських виборів у Франції екс-міністр економіки Еммануель Макрон набрав 23,75% голосів, лідер партії «Національний фронт» Марін Ле Пен друга з результатом – 21,53%.

 

 

 

Читайте також:

Вибори у Франції: У другий тур проходять Макрон та Ле Пен

Вибори у Франції — як їх результат вплине на Україну?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *