В ОАЕ відмовились від слова «інвалід», замінивши його на «мужню людину»

Об’єднані Арабські Емірати відмовляються від повсякденного та рутинного використання слова «інвалід» для визначення людей з обмеженими можливостями, замінюючи його на термін «мужня людина», повідомляє Аргумент.

Таку постанову прийняв глава емірату Дубай і віце-президента ОАЕ шейх Мухаммед бен Рашид Аль Мактум.

За кілька днів після указу еміра сторінка в Twitter «мужні люди» стала найпопулярнішою в країні; переважна більшість жителів ОАЕ безумовно підтримали цю ініціативу.

Місцева влада повсюдно змінюють оголошення в державних установах, громадських місцях, супермаркетах, на транспорті, в центрах розваг і відпочинку. Вивіски, раніше вказували, що конкретний заклад чи організація пристосовані «для інвалідів», змінюються на плакати із зазначенням, що вони призначені «для мужніх людей».

Подібні нововведення, за задумом влади ОАЕ, спрямовані на надання найширших можливостей для «мужніх людей», максимального їх залучення в суспільні процеси і заохочення їх особистої участі в повсякденному житті країни.

Одночасно з введенням нового визначення, розпорядженням властей ОАЕ у всіх структурах і установах країни, так чи інакше мають справу з людьми з обмеженими можливостями, встановлена ​​нова посада. Зайняв її чоловік, який буде відповідати за всі нюанси відносин з ними організації, а його пост отримав горду назву «відповідальний за взаємодію з мужніми людьми».

 

 

Читайте також:

Емір Дубаю разом з дочкою роздають їжу тим, хто її потребує

 емір Дубая, інвалід, мужня людина, Мухаммед бен Рашид Аль Мактум, ОАЕ, Об'єднані Арабські Емірати

1 thought on “В ОАЕ відмовились від слова «інвалід», замінивши його на «мужню людину»”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *