Пенсійна реформа: поки що нічого доброго для українців, що працюють

В рамках пенсійної реформи уряд вирішив знизити коефіцієнт стажу.

Експерти підкреслюють, що це негативно позначиться на виплатах українців, які вийдуть на пенсію після реформи, передає Politeka.

Відзначимо, коефіцієнт стажу використовується при розрахунку пенсії.

Для цього використовують формулу:

П = ЗС х КЗ х КС.

де, П – розмір пенсії в гривнях; ЗС – середня місячна заробітна плата в Україні за три останні календарні роки; КЗ – коефіцієнт заробітної плати (співвідношення своєї і середньої по країні зарплати); КС – коефіцієнт стажу (за кожен пророблений рік дається 1%).

Щоб визначити коефіцієнт стажу (КС) потрібно помножити свій стаж на 1%. На даний момент Пенсійний фонд при розрахунку пенсій примножує стаж на 1,35%, однак в рамках реформи коефіцієнт знизять.

Старший науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченко впевнений, що зниження коефіцієнта страхового стажу – “грабіж серед білого дня” по відношенню до тих, хто ще не вийшов на пенсію.

“Дійсно, будуть використовувати оновлену зарплатну базу, але вони хочуть потім її на кілька років заморозити. Все робиться в ручному режимі, і для нових пенсіонерів це грабіж серед білого дня”, – пояснює вчений.

Як уже повідомляла Politeka,пенсійна реформа в Україні призведе до того, що кількість українців, які щороку виходитимуть на пенсію, значно скоротиться. Усього через десять років на пенсію виходитимуть українці, які мають не менш як 35 років офіційного трудового стажу.

 

 

 

Читайте також:

Уряд схвалив законопроект про Пенсійну реформу: що зміниться?

Через ґвалт щодо закриття ВК українці не помітили обговорення пенсійної реформи

 пенсійна реформа, , трудовий стаж

1 thought on “Пенсійна реформа: поки що нічого доброго для українців, що працюють”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *