Підступні небезпеки сонячного літа

Літо – це не тільки сонце, море і пісок, але і ряд підступних небезпек, зазначає PolitekA. Втім, літніх небезпек можна уникнути, якщо заздалегідь про них дізнатися

Так, необхідно пам’ятати, що літня спека здатна згубно впливати на продукти і приготовані страви. Особливу небезпеку становлять салати, навіть якщо вони зберігаються в холодильнику. Приготовлені салати не варто заправляти сметаною, майонезом або соняшниковою олією. Краще все це додати прямо перед вживанням.

Також не ставте в холодильник ще не остиглі страви, адже там можуть розплодитись небезпечні бактерії.

Свіжі овочі та фрукти потрібно ретельно мити під проточною водою.

Будьте обережні купуючи свіже м’ясо і рибу особливо на вуличних ринках і базарах. Адже пролежавши на сонці кілька годин, м’ясо буде вже кишіти шкідливими бактеріями.

При поганому самопочутті і неприємному відчутті в животі, потрібно пити більше води. Також варто прийняти препарати, які зупинять можливий розлад шлунка і блювоту. Якщо піднялася температура і симптоми не проходять, потрібно звернутися за медичною допомогою.

З настанням літа з’являється ще одна небезпека – тепловий удар. У спеку організму важко підтримувати нормальну температуру тіла, особливо страждають люди з серцево-судинними захворюваннями.

Серед основних ознак теплового удару виділяють:

  • почервоніння шкіри тіла,
  • прискорене дихання,
  • припинення потовиділення,
  • прискорений пульс,
  • нудоту,
  • м’язові спазми та біль.

До приїзду лікаря, потерпілому потрібно надати першу допомогу. Людина повинна лягти і бажано в прохолодному і місці, що продувається. Покласти під потилицю холодний компрес. Якщо людина втрачає свідомість, що можна дати йому вдихнути пари нашатирного спирту.

Взагалі підступне літнє сонце несе масу проблем. Ультрафіолетовий спектр сонячного світла може викликати у людини рак шкіри. До групи ризику потрапляють люди, які надмірно проводять часу на сонці. Особливо варто уникати потрапляння прямих сонячних променів людям зі світлою чутливою шкірою.

Люди, у яких в родині був рак шкіри, теж схильні до цієї хвороби. Також до онкологічного захворювання більше схильні люди старше 50 років.

Обов’язковою також є носіння захисних окулярів, які оберігають від прямого ультрафіолету.

Також в рейтингу головних літніх небезпек лідирують різноманітні віруси. Серед них, риновіруси, які викликають нежить, ротавіруси, що викликають кишковий грип і, аденовіруси, що вражають горло і лімфовузли.

Необхідно обережніше поводитися з кондиціонерами, які можуть викликати переохолодження організму, уникати надмірного вживання охолоджених напоїв і морозива.

 вірус, літня небезпека, отруєння, тепловий удар

3 thoughts on “Підступні небезпеки сонячного літа”

  1. Уведомление: Як отримати ідеальну та здорову засмагу? — Будь у курсі — портал новин
  2. Уведомление: Спека в Україні: медики радять як запобіти перегріву організму — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *