Укрпошта повідомила перелік відділень, які поновили роботу після кібератаки

29 червня ПАТ «Укрпошта» оприлюднила перелік відділень, які поновили свою роботу після кібератаки 27 червня. З переліком можна ознайомитися на сайті поштового оператора, повідомляє Укрінформ.

«Публікуємо перелік відділень, що поновили свою роботу після кібератаки. Список буде оновлюватися в реальному часі. Ми задіяли всі можливі ресурси для того, щоб відновити роботу найбільшої мережі відділень в країні», — йдеться у повідомленні.

Як витікає з оприлюдненого списку (можна переглянути тут), станом на 12:00 29 червня працює низка відділень у трьох областях — Донецькій, Вінницькій, Черкаській — та у м.Києві.

Дещо раніше до українців звернувся і в.о. Генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський. У своєму зверненні очільник державного оператора зазначив, що на Укрпошту була здійснена кібератака, внаслідок якої частина комп’ютерів та серверного програмного забезпечення підприємства були пошкоджені.

Команда Укрпошти — зазначає І.Смілянський — наполегливо працює над тим, щоб мінімізувати наслідки ситуації, що склалася. Проте, відновлення частини сервісів, які надає підприємство, залежить також від наших партнерів – банків, державних установ, програмне забезпечення яких також зазнало вірусного враження.

Постійне інформування клієнтів про поступове відновлення роботи відділень поштового зв’язку та перелік послуг, які вони надають, відбуватиметься на сайті ukrposhta.ua та через офіційну сторінку компанії у facebook.

Зараз роботу частини автоматизованих відділень зв’язку вже поновлено. Ми відновили міжнародні операції як імпорт, так і експорт.

Весь цей час обробка та доставка поштових відправлень здійснювалася своєчасно у звичному порядку.

Щодо стану роботи відділень поштового зв’язку на сьогодні, 29 червня, в.о. генерального директора зазначив: «Автоматизовані відділення поштового зв’язку, які поновили свою роботу, надають такі послуги:

  • приймання та видача письмової кореспонденції,
  • приймання поштових відправлень (посилок), які не потребують оплати рахунків післяплатою (внутрішні та міжнародні, прості та рекомендовані) з попереднім повідомленням про тимчасову не можливість відслідковувати відправлення на сайті Укрпошти.
  • видача поштових відправлень (посилок), включаючи посилки з післяплатою,
  • виплата пенсій та соціальної допомоги,
  • здійснення платежів, за виключенням перерахувань на користь рахунків, відкритих у Держказначействі України,
  • видача та приймання готівки з POS-терміналами Райффайзен Банк Аваль та ПриватБанку.
  • приймання передплати на періодичні друковані видання,
  • продаж знаків поштової оплати (марок).

Водночас, інформуємо про те, що можливість відслідковувати шлях поштових відправлень відсутня, але вони оформлюються і відправляються вчасно.
Хочемо вибачитися за те, що через пошкодження комп’ютерної мережі Укрпошта, поки що не вдалося відновити роботу усіх відділень поштового зв’язку.»

 

Крім того, майже 10 000 неавтоматизованих відділень Укрпошти в Україні працюють у штатному режимі.

 

 

Читайте також:

Укрпочта, Укрэнерго, «24 канал», банки стали жертвами вируса-вымогателя Petya.А

2 thoughts on “Укрпошта повідомила перелік відділень, які поновили роботу після кібератаки”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *