Товарообіг України з Євросоюзом зріс на 22%

Торгівельний обіг України з Європейським Союзом у першому кварталі 2017 року зріс на 21,6%, повідомляє Главком з посиланням на прес-службу Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

При цьому зростання українського експорту до ЄС за цей період становило 24,5%, а імпорт з ЄС зріс на 19,2%. Також повідомляється, що у січні-квітні цього року значно зріс експорт української готової продукції до Європи — на $411 млн, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

У товарній структурі експорту готової продукції лідирують плоский прокат з вуглецевої сталі (зростання на $68,9 млн), ізольовані проводи та кабелі (на $39,7 млн), електричні водонагрівачі (на $36,3 млн) і макуха (на $33,8 млн).

Крім того, Україна почала постачати до Європи 39 нових товарних позицій, які в січні-квітні принесли додатково $1 млн експорту. При цьому 60,2% експорту нових товарних позицій становили самохідні бульдозери, екскаватори та труби.

«Уряд розглядає Угоду про асоціацію з ЄС як покажчик наших стратегічних реформ і має чіткий послідовний план конкретних кроків, які ми маємо зробити з метою максимального використання можливостей режиму вільної торгівлі з Євросоюзом», — прокоментувала результати зовнішньоекономічного співробітництва з ЄС торговий представник України Наталія Микольська.

 експорт, товарообіг, Україна-ЄС

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *