Макрон та Трампом обговорили ситуацію в Україні та спроби діалогу з Путіним

Президент США разом з першою леді Меланією Трамп у середу розпочали офіційний візит до Франції, передає Главком.

Ситуація в Україні була однією із головних тем під час зустрічі президентів США і Франції Дональда Трампа і Еммануеля Макрона в Парижі.

Про це заявив сам американський лідер під час спільної прес-конференції в четвер у французькій столиці, повідомляє «Укрінформ».

«Сьогодні ми обговорили дуже багато речей, включаючи припинення вогню в Сирії, ми обговорили ситуацію в Україні, а також ми говорили на багато різних тем», — зазначив глава Білого дому.

За його словами, під час зустрічі також йшлося про загрозу з боку Північної Кореї, ситуацію в Лівії та інших країнах, а також виклики, які становить глобальний тероризм для безпеки по всьому світу. Окремо президенти обговорили питання Паризької кліматичної угоди.

Як зазначає Главком, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що розбіжності між ним і президентом РФ Володимиром Путіним не мають зупиняти спроби налагодити діалог із ключових світових питань.

Крім цього, виступаючи на спільній прес-конференції з президентом США Дональдом Трампом, президент Франції нагадав про двосторонні зустрічі з президентом РФ під час саміту Великої двадцятки в Гамбурзі.

Макрон вважає, що не можна припиняти спроби знайти вирішення світових проблем, проводячи переговори з Володимиром Путіним.

«Ці відносини дуже важливі. У нас є багато розбіжностей. У нас, очевидно, є багато неузгоджених тем із Росією. Але в поточних умовах, особливо на Сході, необхідне спільне співробітництво, обмін інформацією, обговорення розбіжностей і спроби знайти рішення», — заявив Макрон.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *