Президент підписав закон про обов’язкове встановлення лічильників води і тепла

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», який визначає правові, економічні та організаційні засади забезпечення обліку послуг з постачання тепла, гарячої води та централізованого водопостачання, повідомляє Главком з посиланням на прес-службу глави держави.

Цим документом запроваджується обов’язковий облік тепла і води. Після набуття ним чинності, українці платитимуть лише за спожиті ресурси. До того ж, закон повинен контролювати, наскільки успішно реалізовуватимуться заходи з енергоефективності. Як підкреслюють у прес-службі, все це має сприяти зменшенню витрат споживачів на оплату комунальних послуг.

Також документ визначає порядок оснащення будинків та приміщень лічильникам, їх обслуговування, заміни та абонентського обліку, особливості зняття показів з них та розподілу спожитих тепла та води, засади формування рахунків на оплату комунальних послуг.

За оцінками експертів, закон дозволить на 75% знизити обсяг необлікованих витрат води у внутрішньобудинкових системах та скоротити споживання тепла протягом 1-3 років на 15-20%.

«Закон розроблено з метою імплементації низки статей Директиви 2012/27/ЄС про енергетичну ефективність. Це є виконання взятих Україною зобов’язань перед Європейським Союзом», – наголосили у президента.

 

 

Читайте також:

Облік комунальних послуг по-новому: чи платитимемо за сусіда?

 закон про обов’язкове встановлення лічильників води і тепла, облік комунальних послуг

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *