Вступна кампанія у Хмельницькому національному університеті: прозорість, яка заслуговує на повагу

З 29 червня в Україні офіційно розпочалась цьогорічна вступна кампанія. І сотні тисяч юних абітурієнтів з хвилюванням обирають свій шлях та своє майбутнє.

У 2017-му проведення творчих конкурсів у ВУЗах відбувалось включно з 17 до 26 липня, а проведення вступних іспитів – з 21 до 26 липня. Проведення співбесід – з 21 до 23 липня включно. Фахові вступні випробування для осіб, що вступають на основі ОКР молодшого спеціаліста за денною формою навчання, – з 25 липня до 31 липня. Усі терміни щодо вступу до військових вищих навчальних закладів визначаються Правилами прийому до цих вишів.

А вже завтра, 1 серпня (до 12:00), повинно відбутись оприлюднення рейтингового списку. Офіційне повідомлення щодо зарахування на бюджет – до 7 серпня (до 12:00), а зарахування на контракт – до 30 вересня

В такий важливий та надзвичайно відповідальний період у житті молоді, ми не можемо оминути вступну кампанію найбільш відомого та поважного вищого навчального закладу Хмельниччини — Хмельницького національного університету.

Хмельницький національний університет було засновано у 1962 році. За час свого існування він пройшов шлях від загальнотехнічного факультету Українського поліграфічного інституту до Хмельницького національного університету (ХНУ), який має найвищий ІV рівень акредитації. На сьогодні ХНУ — найбільший на Поділлі вищий навчальний заклад, який готує спеціалістів з багатьох галузей знань і проводить навчальну, методичну, наукову та виховну роботу.

Відповідно до результатів щорічного університетського рейтингу «Топ 200 Україна» Хмельницький Національний університет посів 46 сходинку Рейтингу.

Підготовка майбутніх фахівців у ХНУ здійснюється 7-ма факультетами, що забезпечують навчання за 17 напрямками освітньо-кваліфікаційної підготовки, в тому числі: економіка і підприємництво, менеджмент, педагогічна освіта, мистецтво, екологія, прикладна математика, комп’ютерні науки, міжнародні відносини, філологія, інженерна механіка, радіотехніка, електронні апарати. Сьогодні в університеті за 40 напрямами підготовки навчається більше 10 тисяч студентів. Навчальний процес забезпечують 74 докторів та 453 кандидатів наук.

У Хмельницькому національному університеті впроваджено ступеневу систему підготовки спеціалістів за освітньо-кваліфікаційними рівнями:

  • бакалавр,
  • спеціаліст,
  • магістр.

У рамках цієї системи функціонує п’ять навчально-наукових виробничих комплексів, до складу яких входять освітні заклади I-II рівня акредитації, загальноосвітні школи та підприємства. Університет є визнаним в Україні та за її межами науковим центром, у якому працюють більше 15-ти наукових шкіл, докторантура, аспірантура, вчені Ради із захисту докторських та кандидатських дисертацій.

Ректором Хмельницького національного університету є професор, д.т.н. Микола Єгорович Скиба, якого у 2007 р. було занесено на обласну Дошку пошани «Кращі люди Хмельниччини». А в 2010 р. Микола Єгорович став лауреатом Хмельницької обласної премії імені М. Дарманського у номінації «Кращий ректор вищого навчального закладу ІІІ-ІV рівнів акредитації».

До своїх абітурієнтів та студентів університет відноситься з великою повагою, що відчувається і в спілкуванні викладачів, і у відмінно організованих вступних іспитах. Готовність до співпраці, прозорість та вікритість можна побачити на кожному кроці: викладачі роз’яснюють та, за необхідності, неодноразово повторюють своїм майбутнім студентам усі деталі проведення іспиту чи тестування. По завершенню іспиту, бланк, зданий абітурієнтом, одразу опрацьовуються в присутності і потенційних студентів і їх схвильованих родичів, а результати оприлюднюються у чітко встановлений час у день здачі вступного іспиту. Роботи абітурієнтів навіть не полишають аудиторію, де відбувався іспит, що унеможливлює їх підміну чи зловживання якимось іншим чином.

Оприлюднення результатів варте окремого відзначення: на великому екрані, що знаходиться над навчальної дошкою в інтерактивному режимі усі присутні можуть бачити як сканування та опрацювання робіт викладачами, так і результати іспиту та рейтинг за отриманими балами.

ХНУ був одним з перших вищих навчальних закладів України, який впровадив та успішно використовує дану систему моментальної обробки та перевірки результатів вступних іспитів. На сьогодні приклад з ХНУ беруть виші Полтави, Івано-Франковська та Житомира.

Новаторський та революційний підхід до вступної кампанії Хмельницького національного університету відзначили і при впровадженні в Україні ЗНО — саме у фахівців ХНУ переймали досвід та навчались представники Міністерства науки та освіти України.

Звісно, як і в будь-якій методиці, можуть траплятись певні непогодження думок потенційних студентів та екзаменаційної комісії, яка перевіряла їх роботи — саме тому, існує спосіб оскарження результатів іспиту. Після написання та подання апеляції абітурієнтом, викладачі, які перевіряли та оцінювали роботу, повинні довести свою правоту чи визнати помилку.

Ми пропонуємо Вам переглянути світлини і видео та особисто оцінити усі моменти проведення вступних іспитів у найбльшому ВУЗі Хмельниччини — Хмельницькому національному університеті:

 

«Топ 200 Україна»

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також:

Вступна кампанія-2017: Основні моменти та нововведення

Вступна кампанія-2017: найзатребуваніші професії в Україні та світі

2 thoughts on “Вступна кампанія у Хмельницькому національному університеті: прозорість, яка заслуговує на повагу”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *