2 серпня набув чинності закон про встановлення лічильників на воду та тепло

2 серпня набув чинності закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», передає 24tv.ua. Він передбачає, що усі українські споживачі мають перейти на облік споживання теплової енергії та водопостачання.

Про це повідомив прем’єр Володимир Гройсман.

Тож тепер оператори зовнішніх інженерних мереж зобов’язані встановити лічильники там, де їх поки що немає. Лічильники тепла мають встановити протягом року. Рік часу мають оператори для встановлення лічильників води для нежитлових будівель, для житлових будівель – цей термін складає 2 роки.

«Оператори зовнішніх інженерних мереж у визначений термін зобов’язані встановити лічильники там, де вони відсутні. Лічильники тепла мають бути встановлені протягом року, лічильники гарячої та питної води для нежитлових будівель протягом одного року, а для житлових будівель – протягом двох років. Якщо оператор цього не зробить, на нього, а не на споживача, накладатимуться штрафні санкції. При цьому, у споживача залишається право самостійно купити лічильники. Але люди за це платити не зобов’язані», – пояснив Гройсман.

 

 

 

Читайте також:

Облік комунальних послуг по-новому: чи платитимемо за сусіда?

 водопостачання, встановлення лічильника, облік комунальних послуг,

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *