Пам’ятник Героям Небесної Сотні втановлюють у Хмельницькому

В середині лютого 2017-го на невеликій площі, яка поруч з Будинком Профспілок, що у м.Хмельницькому (вул. Соборна, 57), напередодні третьої річниці подій тих важких, пам’ятних для кожного українця, днів розстрілів на Євромайдані 18-20 лютого 2014-го, в обласному центрі встановили невеликий пам’ятник-брилу Героям Небесної сотні. 20 лютого вібулось освячення встановленого каменю.

А вчора, 22 серпня, розпочався безпосередньо монтаж самого пам’ятника Героям Небесної Сотні — 6-ти метрової бронзової скульптури голуба, що символізує Святий Дух, який стоїть на постаменті з червоного граніту. Шматок палаючої бруківки в основі скульптури уособлює в собі події Революції гідності. Саме бруківка була зброєю Героїв, які загинули під час подій на майдані.

Пам’ятник планували відкрити 24 серпня під час відзначення українцями одного з найголовніших державних свят нашої країни — 26-ої річницї незалежності України. Однак наразі триває певна інтрига — оскільки представники міської влади не впевнені чи будуть вчасно завершені усі необхідні роботи як з монтажу пам’ятника, так і облаштування території навколо нього.

Однак цілком можливо припустити, що відкриття пам’ятника Героям Небесної Сотні може відбутись у ході Параду вишиванок, який розпочнеться на майдані Незалежності та звершиться на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка.

У будь-якому випадку, навіть якщо пам’ятник буде відкрито завтра, 24 серпня, усі необхідні роботи із благоустрою території навколо нього завершаться пізніше.

Загальні вартість робіт з виготовлення і встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні та витрати на облаштування території прогнозуються на рівні понад 4 млн.грн.

 

 

2 thoughts on “Пам’ятник Героям Небесної Сотні втановлюють у Хмельницькому”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *