ProZorro.Продажі: Укрпошта здала нерухомість в оренду в два рази вигідніше, ніж планувала

ПАТ «Укрпошта» першою серед державних компаній почала продавати права на оренду об’єктів нерухомості через електронну систему ProZorro. Продажі.

В системі ProZorro.Продажі відбувся перший аукціон з купівлі прав на оренду приміщень підприємства. Об’єкт аукціону – ресторан площею 261,2 кв.м в навчальному центрі «Зелена Буча». Термін оренди – 35 місяців.

Всього в аукціоні взяли участь 4 учасники, зростання стартової ціни склало 94% і сягнуло 60 тис грн. на місяць проти запропонованої вартості в 31 тис грн.

В найближчих планах компанії – проведення ще близько 20-ти аукціонів на оренду офісних приміщень, місць громадського харчування, торгових площ.

Укрпошта є компанією з одним з найбільших портфелів нерухомості, наразі переглядаємо доцільність використання багатьох об’єктів, плануємо більш ефективну їхню експлуатацію, вибудовуємо систему управління активами. Ресторанна діяльність – не наш профіль, тому ми зібрали пакет-пропозицію і виставили приміщення на аукціон. Торги відбулися успішно, ціна після трьох раундів піднялася майже вдвічі. Зараз готуємо протокол аукціону, після чого буде підписано договір оренди“, – зазначив директор з управління нерухомим майном та інфраструктурою ПАТ «Укрпошта» Дмитро Сенниченко.

Припускаємо, що використання системи ProZorro.Продажі принесе користь як самому держпідприємству, так і бізнесу, який зможе знайти цікаві і вигідні для себе локації“, – вважає керівник проекту «Публічні аукціони» торговельного майданчика Zakupki.Prom.ua Ганна Теселько.

Довідково: 

Загальна площа об’єктів нерухомості Укрпошти становить 1,6 млн кв. м, 374 000 з них «Укрпошта» теж орендує.
Мережа об’єктів нерухомості підприємства перевищує мережу рітейлера «АТБ» з 800 об’єктів, «Нову пошту” з 2 300 відділеннями і мережу банківських відділень, загальне число яких становить 9 900 об’єктів.

 

 

Читайте також:

Укрпошта презентувала свій перший лот на ProZorro.Продажі

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *