У Хмельницькому освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні

24 серпня, під час святкування одного з найбільш визначних свят нашої країни, у Хмельницькому відбулось освячення нового меморіалу, присвяченого тим, хто віддав своє життя під час Революції Гідності за майбутнє України. Скульптура знаходиться на невеликій площі, яка поруч з Будинком Профспілок, що у м.Хмельницькому (вул. Соборна, 57).

Пам’ятник Героям Небесної Сотні, меморіал перемоги добра над злом, вагою 1 тонна, являє собою 6-ти метрову бронзовуї скульптуру голуба, що символізує Святий Дух, який стоїть на постаменті з червоного граніту. Шматок палаючої бруківки в основі скульптури уособлює в собі події Революції гідності. Саме бруківка була зброєю Героїв, які загинули під час подій на майдані.

На крилі голуба зображенно обличчя Героїв, які загинули під час подій Революції Гідності. На зворотній стороні скульптури — напис «Україна — понад усе!». Саме ці слова найчастіше звучали у лютому 2014-го.

В освяченні пам’ятника прийняли участь родини загиблих Героїв, представники влади Хмельниччини та священники різних конфесій. Усі присутні помолились за упокій загиблих Героїв Небесної Сотні та АТО.

Як зазначив у своїй промові Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, саме завдяки подвигу сміливих Героїв Небесної сотні та відважних воїнів АТО українці сьогодні мають можливість святкувати величне свято України — День її незалежності. Саме у День Незалежності хмельничани отримали місце, куди вони зможуть прийти та дякувати кожному Герою Небесної сотні, який пішов у бій за країну і українців.

 

 

Читайте також:

Пам’ятник Героям Небесної Сотні втановлюють у Хмельницькому

Фото: Хмельницька міська рада

3 thoughts on “У Хмельницькому освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні”

  1. Уведомление: У День Незалежності 6-ро учасників АТО отримали квартири у Хмельницькому — Будь у курсі — портал новин
  2. Уведомление: Іловайська трагедія: У Києві вшанували пам’ять Героїв Іловайська — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *