Візит Меттіса до України: Порошенко розповів деталі

Президент України Петро Порошенко на брифінгу для журналістів розповів, за що вдячний міністру оборони США Джеймс Меттіс, передає PolitekA.

Зокрема, глава держави подякував шефу Пентагона за своєчасний візит і рішучу налаштованість і надалі розвивати американо-українське співробітництво.

“Також я дякую за чітку і тверду позицію США з питання українського суверенітету і військову допомогу яку США, надали Україні з перших днів російської агресії”, – сказав Порошенко, зазначивши, що Київ і Вашингтон скоординували свої підходи до того, як діяти далі з метою відновлення територіальної цілісності і суверенітета України.

За словами Порошенка сторони під час переговорів з Джеймсом Меттіс розглянули питання протидії агресії Росії проти України і питання військового співробітництва.

Наприкінці своєї промови Порошенко назвав міністра оборони США “справжнім другом України”.

Тим часом посольство США опублікувало фото з військового параду на Майдані Незалежності, де разом з Порошенком та іншими високопоставленими особами був присутній і міністр оборони Меттіс.

 

Візит Міністра оборони США Джеймса Меттіса надзвичайно важливий і для України, і для нашої спільної боротьби за цінності Вільного Світу.Під час переговорів з Джеймсом Меттісом ми розглянули питання протидії агресії Росії проти України. Це ключова тема і наш спільний виклик. А головне – ми скоординували наші підходи до того, як діяти далі з метою відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.Вдячний пану Меттісу за вчасний візит та рішучу налаштованість і надалі розвивати наше співробітництво.

Опубліковано Петром Порошенком 24 серпня 2017 р.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *