Як це було: «Іспит для влади» — акція протесту очима протестуючих (фото та відео)

17 жовтня під Верховною Радою України відбувся мітинг, багаторазово анонсований Міхеілом Саакашвілі під час його поїздок з виступами містами України. Основними вимогами протестуючих було проведення політичної реформи в Україні: зміна системи виборів в Україні, зокрема, перехід до пропорційної системи з відкритими списками, обмеження політичної реклами на телебаченні, створення антикорупційного суду та обмеження депутатської недоторканності.

В ході мітингу до Верховної Ради було принесено намети, а організатори акції протесту зі сцени повідомили про те, що залишаються біля ВР. Очолюваний командою Міхеіла Саакашвілі мітинг біля Верховної Ради після зіткнень з поліцією переріс у наметове містечко.

Наступна масова акція протесту “Разом приймемо іспит у влади”, знову ж анонсована Міхеілом Саакашвілі і його соратниками, пройшла під стінами Верховної Ради 7 листопада.

Акція відкрилася читанням молитви.

Як повідомляв ГВК, на території наметового містечка станом на 10:30 ранку перебувало приблизно 1000 осіб. Також з’явилося кілька наметів купольної форми, на одному з яких прикріплена табличка з написом “Media Center”.

Для того щоб потрапити на територію містечка, потрібно пройти через кордон поліцейських, які перевіряли особисті речі. Крім цього, за правопорядком у день проведення акції стежило набагато менше правоохоронців, ніж минулого тижня. Навпроти центрального входу у ВР чергувало близько 30 поліцейських.

Бійців Нацгвардії безпосередньо біля будівлі помітно не було. Але кілька груп нацгвардійців чергували у Маріїнському парку і на вулиці Шовковичній.

Навпроти ВР мітингувальники встановили стенди з інформацією про корупцію Президента Порошенка за матеріалами ЗМІ.

Також на паркані ВР розміщено великий банер з написом “Президенту імпічмент!”

Протествальтники також встановили на двох входах у наметове містечко дерев’яні “їжаки”, обв’язані жовто-синіми стрічками. Практично по усіх території площі Конституції видно написи «Визволення».

Як розповів один із протестуючих, дана акція протесту носила мирний характер та була організована об’єднанням патріотів України, ветеранами та добровольцями АТО, для визволення країни від зовнішньої та внутрішньої окупації. Основною метою акції протесту «Іспит для влади» було спонукання влади України до дій в інтересах народу країни, а «не на себе.»

 

 

 

 

 

 

 

1 thought on “Як це було: «Іспит для влади» — акція протесту очима протестуючих (фото та відео)”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *