12 листопада — 88 років від дня народження Грейс Келлі, княгині Монако

12 листопада минає 88 років від дня народження Грейс Патриції Келлі (1929–1982), княгині Монако (з квітня 1956 р.), дружини князя Монако Реньє ІІІ, кінозірки 50-х років ХХ століття, однієї з найкасовіших актрис свого часу. Про це повідомляє Портал «Будь у курсі» з посиланням на Укрінформ.

Акторка знялася в головних ролях у фільмах: «Високий місяць», «Сільська дівчина» (премія «Оскар») і «Вище товариство», а також у трьох фільмах Альфреда Хічкока — «Наберіть «М» для вбивства», «Вікно у двір» (дві вершинні кінороботи режисера), «Спіймати злодія».

Одного разу Хічкок у бесіді з французьким кінорежисером Франсуа Трюффо сказав наступне з приводу Келлі: «Якщо секс надто відвертий і прямолінійний, він не залишає місця для хвилювання. Знаєте, чому я обираю для своїх фільмів стриманих і холоднуватих блондинок? Тому що коли бездоганна леді показує, що в сексі вона може поводитися зі сміливістю професіоналки, то від цього перехоплює дух. В картині «Спіймати злодія»  я спеціально знімав Грейс крижаною принцесою, з її бездоганним крижаним профілем. І що вона робить на порозі свого номера? Впивається губами в губи Кері Гранта».

Грейс Келлі народилася й виросла в знаменитій, строгій і багатій сім’ї. Її батько – директор Національної програми з фізичної підготовки – не покладав на свою молодшу з трьох дітей дочку жодних надій.

В інтерв’ю журналу «Мак Колл» у 1955 році Джон Келлі сказав: «Я гадав, що старша, Пеггі, стане знаменитою. Адже в дитинстві що б Грейс не намагалася робити, Пеггі все робила  краще».

Декілька років тому у США вийшла друком чергова біографія актриси й принцеси Монако «Вище товариство. Життєпис Грейс Келлі» (High Society. The Life of Grace Kelly). Автор – Дональд Спото. До речі, Спото було надзвичайно важко збирати факти, працюючи над біографією Грейс Келлі.

Інтерес до американської актриси з роками не спадає. Про неї пишуть книжки з аналізом зіграних кіноролей, про неї пишуть і глянцеві журнали, зазвичай під рубриками з промовисто сентиментальними назвами: «Великие женщины прошлого» чи «Истории великой любви».

Про неї знімають і фільми. Останній з них – кінострічка Олів’є Даана «Принцеса Монако» з Ніколь Кідман у головній ролі. Кідман була, як завжди, чарівна, а сам фільм критики у Каннах освистали – надзвичайно слабким виявився сценарій. Князівській родині кінострічка теж категорично не сподобалася.

 

 Грейс Келлі, Монако

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *