Якими спеціями можна замінити сіль в раціоні?

Сіль є на кожній кухні, її додають практично до усіх страв. Але добре відомо, що вона затримує воду в організмі, що в свою чергу призводить до зайвих кілограмів. Тож прихильники здорового харчування або ті, хто хоче схуднути, часто виключають сіль зі свого раціону, зазначає Портал «Будь у курсі» з посиланням на 24tv.ua.

Замінивши в своєму раціоні сіль на запашну суміш з трав, ви збереже своє здоров’я та схуднете. Норма споживання солі для людини становить 5 грам вдень, але часто ми цю норму перевищуємо. Чудова альтернатива солі – ароматна суміш трав, яку можна приготувати вдома.

Універсальна приправа

Для приготування цієї приправи змішайте сухий часник, чорний перець, шавлій, майоран, базилік, червоний перець і чебрець. Змішайте по одній чайній ложці кожного інгредієнта і подрібніть в блендері. Ця запашна суміш прекрасно підійде для будь-якої страви.

Приправа для гарнірів

Змішайте та подрібніть в рівних пропорціях мигдаль, насіння льону і насіння соняшнику. Такий замінник солі відмінно підійде для салатів, каш та інших гарнірів.

Приправа для гарячих страв

Змішайте три чайні ложки насіння коріандру, кмину, кардамону, гвоздики і одну чайну ложку чорного перцю і корицю. Всі інгредієнти подрібніть в блендері. Ця приправа зробить гарячі страви ароматними та пікантними.

 

 

 

Читайте також:

Дієтологи визначили найкориснішу приправу

Зроби мені смачно!

 прянощі, сіль, спеції

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *