Під час роботи в прокуратурі Труба довів до суду лише 1 справу про корупцію

Під час роботи в прокуратурі Роман Труба, призначений директором Державного бюро розслідувань, вів переважно справи про побутове насильство, вирощуванні маку і конопель, грабежі та крадіжки, повідомляє Дзеркало тижня.

Журналістам проекту «Наші гроші» вдалося виявити в Єдиному реєстрі судових рішень 16 обвинувальних вироків за 2011-2013 роки, в яких в якості державного обвинувача фігурує Труба.

Серед них лише одна справа стосується корупції – отримання 1 тисячі доларів хабара головою Кротошинської сільської ради за передачу в приватну власність 12 соток землі вартістю 128 тисяч гривень. У 2013 році обвинуваченого звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном у два роки.

Крім того, в тому ж році Труба домігся обвинувального вироку по двох справах про ДТП зі смертельним результатом. У першому випадку, водій автомобіля Mercedes-Benz, який грубо порушив правила і збив на смерть пішохода, був звільнений від відбування покарання із випробувальним терміном у два роки. У другому випадку, водія вантажівки «ЗІЛ» засудили до трьох років позбавлення волі за наїзд на дитину-велосипедиста, в результаті якої та померла.

Однією з найбільш резонансних справ, які вів майбутній директор ДБР, стала справа про пограбування жінки-адвоката двома п’яними чоловіками на автодорозі Київ-Чоп. Звинувачених засудили до чотирьох і п’яти років позбавлення волі відповідно.

Крім того, Труба представляв обвинувачення в суді по справах про крадіжку алюмінієвої драбини вартістю 485 грн., шести аркушів оцинкованого заліза вартістю 561 грн., 16 метрів електричного кабелю і каркаса теплиці, ювелірних прикрас вартістю 7,4 тис. грн, раніше судимим чоловіком у колишньої дружини.

Прокурор Труба домігся визнання винними двох пенсіонерок за вирощування маку і конопель на своїх земельних ділянках. Обидві жінки були звільнені від відбування покарання.

Також екс-прокурор вів справи про ухилення від громадських робіт, подання фальшивої довідки про доходи, а також нанесення тілесних ушкоджень членам сім’ї особами в стані алкогольного сп’яніння.

З 2011 по 2014 рік Роман Труба працював у Пустомитівській районній прокуратурі Львівської області, а перед цим з 2008 року обіймав посаду заступника начальника слідчого відділу обласної прокуратури.

У 2014 році Трубу перевели до Головного слідчого управління Генпрокуратури, якою тоді керував Олег Махніцький. Згідно з інформацією, якою володіє виконавчий директор «Центру протидії корупції» Дар’я Каленюк, при генпрокурорах Олегові Махницькому та Віталієві Яремі, Труба займався справами екс-чиновників режиму  екс-президента-втікача Януковича, які потрапили до санкційних списків Європейського Союзу.

Після призначення на посаду генпрокурора Віктора Шокіна Трубу понизили в посаді, після чого він звільнився їх органів прокуратури.

 

 

Читайте також:

Державне бюро розслідувань очолив Роман Труба

 

Фото: Вголос

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *