Державне бюро розслідувань очолив Роман Труба

Конкурсна комісія з обрання керівництва Державного бюро розслідувань проголосувала за призначення директором ДБР Романа Труби. «За» проголосували 9 членів комісії, повідомляє Главком.

Труба — екс-прокурор, який раніше обіймав посаду заступника начальника слідчого відділу слідчого управління прокуратури Львівської області. У його послужному списку — кілька років роботи прокурором Пустомитівського району Львівської області. Зі Львова до Києва потрапив після перемоги Майдану. Труба зайняв посаду заступника начальника Головного слідчого управління — начальника управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ.

Після призначення генпрокурором Віктора Шокіна він був знижений на посаді і звільнився.

З 2015 року очолює юридичну фірму «Сектор права».

Як зазначає Джеркало тижня, першим заступником (по слідству) стала Ольга Варченко: очолює Управління процесуального керівництва, підтримки державного звинувачення і представництва в суді Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України. Цей підрозділ також відомий, як «департамент Кононенко-Грановського».

Варченко спочатку не була допущена до конкурсу, оскыльки на момент подачі документів вона не досягла 35-річного віку.

Другим заступником став Олександр Буряк, який до недавнього часу працював заступником прокурора столиці. Зараз його беспосереднім керівником є ​​Олександр Авраменко — племінник одіозного екс-заступника генпрокурора Гузиря.

Зокрема, керівник департаменту ТОВ «Юридична компанія «Сектор права» Роман Труба і прокурор Ольга Варченко за результатами конкурсу, який проходив до жовтня, визначалися в таблиці як ненадійні особи з супервисоким ризиком.

ДБР — це надпотужний правоохоронний орган, який налічуватиме в штаті до 1,5 тис. співробітників і покликаний розслідувати злочини посадових осіб найвищого рівня — екс-президентів, членів уряду, керівників відомств, а також правоохоронців і суддів, — крім тих правопорушень, які підслідні НАБУ. Також до бюро будуть належати військові злочини, які зараз розслідуються підлеглими Анатолія Матіоса.

 Державне бюро розслідувань, Роман Труба

2 thoughts on “Державне бюро розслідувань очолив Роман Труба”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *