23 російські дипломати з родинами залишають Лондон

Російські дипломати, рішення про вислання яких ухвалив британський уряд через справу про отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля, залишають посольство РФ у Лондоні, інформує Укрінформ.

Про це повідомляє AFP у Twitter.

«Вислані російські дипломати залишають посольство в Лондоні», — йдеться у повідомленні.

Як пише ВВС, фургони та дипломатичні автомобілі з працівниками російського представництва і їхніми родинами залишають будівлю посольстві у Лондоні.

Пізніше у вівторок уряд Британії вирішить, чи вводити подальші санкції проти Росії у зв’язку з інцидентом із Скрипалем. Прем’єр-міністр Тереза Мей головуватиме на сьогоднішньому засіданні Ради національної безпеки.

Як відомо, 5 березня у британському Солсбері екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його дочка Юлія були отруєні невідомою речовиною. Наразі потерпілі перебувають у критичному стані.

Пізніше Британія оголосила, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною «Новічок», до виробництва якої може бути причетна Росія.

У Кремлі заперечують ці звинувачення.

Уряд Великої Британії оголосив про видворення 23 російських дипломатів та призупинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями, заявивши про видворення з країни 23 британських дипломатів.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *