8 продуктів, які допоможуть вам спати краще

Чи знаєте ви, що деяка їжа, яку ви споживаєте на ніч, може спровокувати безсоння? Це зокрема, жирні, смажені та перчені страви, зазначає Українська правда.Життя.

А чи існують продукти, які забезпечать вам спокійну ніч?

Є, і їх досить багато. Їх перераховує експерт зі сну Ніл Робінзон для видання Healthy Magazine.

1. Банани

«Вони мають природно високу кількість амінокислоти триптофану, яка допоможе вам боротися з безсонням, – говорить Робінсон.

Крім того, вони містять високий рівень магнію і калію, які розслабляють м’язи«.

2. Мигдаль

«Як і банани, мигдаль містить триптофан та м’язово-розслабляючий магній. А високий вміст білка в них вам почувати себе ситим всю ніч«, – каже спеціаліст.

3. Овес

«Вівсяні каші та пластівці – не тільки гарний сніданок. Вони містять широкий спектр вітамінів і мінералів, які спільно працюють, щоб підтримати релаксацію, – зазначає Ніл.

Вівсянка є природним джерелом мелатоніну, – гормону, який регулює наші цикли сну та пробудження, – і може допомогти «відчалити» у мирний сон«.

4. Вишня

Вони також містять мелатонін. Плюс, звичайно, вони дуже смачні.

«Вишні також містять антиоксиданти, такі як антоціани, які працюють разом із мелатоніном, щоб допомогти зберегти глибший сон«, – каже Робертсон.

5. Арахісове масло

Арахіс містить ніацин, форму вітаміну B3, яка допомагає виробляти серотонін, – гормон, відповідальний за наші настрої, – стверджує експерт.

Таке масло також багате хорошими жирами, які допомагають довше відчувати ситість, а значить ви не прокинетеся вночі голодним та не нападете на холодильник.

6. Тепле молоко

«Молоко багате вже згадувану амінокислоту триптофану, високий вміст кальцію у ньому також регулює вироблення мелатоніну, а його тепло забезпечить заспокійливий ефект, який часто призводить до швидшого сну«, – пояснює спеціаліст.

7. Ромашковий чай

Ніл Робертсон нагадує, що «ромашковий чай підвищує рівень амінокислоти гліцину в організмі та змушує наші м’язи розслабитися«.

Крім того, антидепресантні ефекти гліцину допоможуть заспокоїти будь-які стресові думки, які впливають на ваш сон. «Спробуйте ромашковий чай з чайною ложкою меду і нехай це будуть ваші найсолодші ліки«, – радить Ніл.

8. Авокадо

«Завдяки високому вмісту магнію, авокадо може бути саме тим, що вам потрібно, –стверджує Робінсон. – Дослідження показують, що магній знижує рівень кортизола, «гормону стресу», який може підвищувати дратівливість і шкоду якості сну«.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *