Україна визнає два документи, видані в окупованому Донбасі

Згідно з ухваленим законом про реінтеграцію Донбасу, Україна почне визнавати лише два документи – свідоцтво про народження і смерть, які видаються російськими найманцями на окупованих територіях, передає 24tv.ua.

Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в ефірі «5 каналу«.

Для мене найбільш неочікувано, що цим законом визнали єдині документи, які надаються так званою «владою» ОРДЛО, – це документи про факти народження і факти смерті, бо ми півроку витратили часу для того, щоб разом із МОЗ з залученням Червоного Хреста розробити механізм, яким чином можна ці документи в законодавче поле України імплементувати,
– сказав Тука.

За його словами, невелика частина батьків, діти яких народжуються на окупованій території, звертаються до «єдиного можливого на сьогоднішній день шляху» – визнання факту народження дитини через судові позови.

«Тому, чесно кажучи, ми втрачаємо величезну кількість наших новонароджених громадян як громадян України», – наголосив заступник міністра.

Тука додав, що, згідно з новим законом, політика щодо окупованих територій залишається за безпосередньо за МінАТО. А одним з позитивних моментів закону про реінтеграцію Тука вважає врегулювання порядку пересування вантажів.

 

 

 

 

Читайте також:

Нардепи прийняли закон про реінтеграцію Донбасу — 280 «За»

 , План реінтеграції Донбасу

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *