Експерт: Після 15 березня гряде колапс із похованням людей

Поправка одного з народних депутатів в кримінально-процесуальний кодекс можуть обернутися для України колапсом в процесі поховання людей

Таку думку висловив експерт з соціальних питань Андрій Павловський, повідомляє PolitekA.

«Зміни і поправки, які вніс радикал Андрій Лозовий, в соціальному аспекті, вдарили по всім по всіх громадянах України. Безумовно, будуть дуже серйозні ускладнення у зв’язку із похованням українців, буде ускладнено процедуру поховання, оскільки треба брати дозвіл у суді для поховання тіла, будуть максимально перевантажені робота моргів й судів», – зазначив він.

Павловський також уточнив, що працівники судів вже знаходяться «в паніці».

«Суди вже в паніці, що у них почнеться з 15 березня, це всіх жахає. У соціальному аспекті підуть самі негативні наслідки – родичам померлого доведеться чекати по кілька тижнів експертизи, в домашніх умовах утримувати труп неможливо. Все це призведе до колапсу», – підкреслив він.

Слід уточнити, що в жовтні 2017 року судову реформу було внесено правки, згідно які забороняють без дозволу судді навіть поховати померлого. При цьому на особливо тяжкі справи відвели всього 18 місяців, на розслідування справ середньої тяжкості – 12 місяців, а на більш дрібні злочини – 6 місяців.

Відповідні зміни вступлять в силу з 15 березня цього року.

 

 

1 thought on “Експерт: Після 15 березня гряде колапс із похованням людей”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *