Біля берегів Австралії знайшли пляшку із посланням, якому 132 роки

У січні 2018 року мешканка Австралії Тоня Іллман розповіла, що знайшла на пляжі пляшку з посланням, кинуту в море 132 роки тому. Після декількох місяців вивчення виявилося, що послання є найстарішим з коли-небудь знайдених у світі, повідомляє Главком.

Спочатку Іллман просто побачила красиву пляшку з написом і подумала, що та буде «добре виглядати на полиці». Повернувшись, вони з чоловіком виявили на дні згорнутий аркуш паперу. Розгорнувши його, пара побачила послання, написане німецькою мовою.

Запис датований 12 червня 1886 року: у ньому йдеться, що пляшку кинули в воду з дослідницького корабля «Паула» в ході експерименту. У посланні попросили того, хто знайде послання, звернутися за додатковою інформацією в німецьку морську обсерваторію в Гамбурзі.

Спочатку Іллман вважала, що послання в пляшці несправжнє. Тому вона звернулася до співробітників одного з австралійських музеїв, які після консультації з німецькими колегами підтвердили його справжність

Звучить неймовірно, але в Німеччині знайшли судовий журнал «Паули», де написано, що 12 червня 1886 капітан корабля викинув за борт пляшку з посланням. Дата, координати, навіть почерк — все співпало.

«Пляшку викинули в південно-східній частині Індійського океану. На думку експертів, через рік після запуску послання досягло берегів Австралії, де і залишилося лежати, поки його не знайшла Іллман. За 69 років експерименту морська обсерваторія викинула в море тисячі послань, але повернули лише 662. Останнє знайшли в 1934 році в Данії», — говорить співробітник музей Західної Австралії Росс Андерсон.

Послання стало найстарішим зі знайдених в світі. Попередній рекорд — 108 років до моменту знаходження — встановили в 2015 році.

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *