Монетизація пільг на проїзд: експерти попереджають про можливі складнощі

Монетизація пільг на проїзд запрацює через два місяці. Однак, якщо процедура верифікації буде достатньо складною, а вигода – маленькою, багато пільговиків взагалі не отримають грошові виплати, прогнозує експерт з транспортних питань Віктор Медвідь, передає 24tv.ua.

Справа в тім, що 14 березня Кабмін затвердив заміну пільг на проїзд грошовими компенсаціями. Люди замість безкоштовного користування громадським транспортом отримуватимуть гроші, якими розплачуватимуться. Однак, перший етап – верифікація пільговиків. Це робитиметься, щоби відсіяти «зайців», говорять в уряді.

Якщо будуть складнощі з верифікацією, 90% людей відмовляться від оформлення пільг. І держава просто лишить кошти собі. Це розраховано на економію бюджетних коштів і продиктовано перш за все політикою лібералізації економіки. Надалі жодних пільг не буде. У перспективі все буде за жорсткими ринковими вимогами,
– вважає Медвідь.

На його думку, від впровадження монетизації виграють перевізники, виручка яких зросте мінімум на 10%. І звісно ж, держава. Покращенням постанови займатиметься Мінсоцполітики. Відтак спрощення процедури верифікації – основне завдання уряду, наголосив експерт.

«Більшість пільговиків – пенсіонери. Для них і оформлення субсидій – психологічна травма. А якщо ще й займатись оформленням додаткових пільг… Багато хто цього просто не робитиме. Тому верифікація має проходити у максимально простому вигляді, щоби не лише перевізники виграли, але й пільговики», – додав Медвідь.

Детальніше у статті Катерини Петренко для сайту «24»: Монетизація пільг на проїзд: чи запрацює на практиці

 

Читайте також:

Монетизація пільг на проїзд: безкоштовно лише 30 поїздок у міському комунальному транспорті

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *