Що «говорять» руки про стан Вашого здоров’я?

Навіть незначні зміни на руках як нерівні нігті чи суха шкіра можуть сигналізувати вам, що необхідно звернутись до медиків.

Якщо руки тремтять – це може свідчити про надлишок кофеїну в організмі, передає 24tv.ua з посиланням на Сosmo.

Також таку реакцію можуть спричинити і ліки, зокрема, від астми або антидепресанти. А ще це може бути симптомом розладу нервової системи і навіть хвороба Паркінсона.

Якщо шкіра на руках лущиться – організму бракує вітаміну B, який зберігає природну вологу. Варто для його поновлення в організмі їсти арахіс, гриби, тунець і авокадо.

Коли нігті стають слабкими і крихкими – у вас нестача цинку, який сприяє росту і відновлення клітин шкіри. Додайте до раціону паростки пшениці, горіхи, червоне м’ясо та інше.

Відчуття сухості і легкого свербежу і креми не допомагають – варто піти до лікаря, адже це може бути симптомом дерматиту. Темна смужка на нігтях може свідчити про ранній стадії меланоми.

Якщо нігті ламкі або незвично пластичні і гнучкі – одна з ознак низького кальцію і нестачі білка у раціоні. Їжте молочні продукти, сардини і шпинат. Пігментація (коричневі плями) на шкірі рук – ознака старіння організму.

 

 

 

Читайте також:

Які захворювання можна визначити за станом очей?

 здоров'я, організм, руки

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *