Росія стягує танки і важке озброєння на Донбас: відома причина

Російська Федерація посилює військові частини та стягує на Донбас важке озброєння, аби посилити власні позиції на кордоні з окупованими територіями ОРДЛО.

Про це заявив екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж, пише 24tv.ua з посиланням на «Апостроф«.

Росія вибрала нову стратегію ​– це посилення своїх позицій на західних кордонах. Тому на території Росії і на території Донецької та Луганської областей, яка контролюється бойовиками, вони нарощують свої військові частини, звозять важку техніку – танки, гаубиці і ракетні комплекси. Техніку ставлять або біля наших кордонів, або на території Луганської та Донецької областей. Тому в даній ситуації вони діють в рамках загальної концепції посилення своєї військової оборонної та наступальної складової,
– зазначив генерал.

За його словами, Москва проводить ротацію військових частин у плані їх оновлення та розгортання, «тобто збільшення кількості, наприклад, танків»

«Це направлено на те, щоб чинити тиск на Україну в плані можливого наступу української армії, як вони це передбачають. Вони постійно заявляють, що Україна готує наступ для звільнення територій. І тому, щоб нібито запобігти нашим діям зі звільнення окупованих територій, вони постійно показують свої нові ресурси, переміщують танки, гаубиці і частково ракетні комплекси», – підкреслив Маломуж.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *