Які школи, області та міста України найкраще склали ЗНО? Та де у рейтингу Хмельниччина?

Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ імені Франка очолив список найкращих за результатами зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року. Серед областей першу сходинку посіла Львівська, а серед міст відзначився Київ, зазначає 24tv.ua.

Відповідний рейтинг склав ресурс «Освіта.ua». Місця тут визначаються на основі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання, отриманих учасниками тестування з усіх предметів ЗНО та з урахуванням загальної кількості складених тестів з випускників кожної зі шкіл.

Таким чином, першу сходинку в Україні посів Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ імені Франка, на другому місці опинився київський Природничо-науковий ліцей №145, а на третьому розташувався також заклад зі столиці – ліцей «Інтелект».

Загалом, до першої десятки рейтингу потрапили 6 навчальних закладів з Києва, два – з Дніпра та по одному – зі Львова та Харкова.

Крім основного рейтингу шкіл України, також опубліковано рейтинги шкіл всіх обласних центрів та областей України, а також рейтинги шкіл за окремими предметами зовнішнього незалежного оцінювання.

Лідером рейтингу за результатами ЗНО серед областей стала Львівська область, а другу та третю сходинки посіли Черкаська та Київська області відповідно.

Хмельниччина посідає 14 сходинку рейтингу з середнім балом ЗНО у 109.5 та 81% учнів, які склали ЗНО.

 

 

Щодо рейтингу шкіл Хмельниччини, то:

  1. першу сходинку за результатами ЗНО у 2018 році посіла Григорівська ЗОШ I-III ст. Старокостянтинівської райради Хмельницької обл. (рейтинговий бал — 144.5, середній бал ЗНО — 169.8 та 172 місце у загальному рейтингу шкіл України),
  2. на другій позиції розмістився Старокостянтинівський НВК «Спеціалізована школа І ст., гімназія» Старокостянтинівської міськради Хмельницької обл. імені Героя України Сергія Михайловича Бондарчука (рейтинговий бал — 139.7, середній бал ЗНО — 158.6 та 327 місце у загальному рейтингу шкіл України),
  3. третю сходинку зайняв Приватний НВК «Антей» (рейтинговий бал — 139.1, середній бал ЗНО — 162.2 та 358 місце у загальному рейтингу шкіл України).

 

 

Серед обласних центрів, своєю чергою, на першому місці розташувався Київ, другим і третім стали Львів і Тернопіль.

У рейтингу обласних центрів м.Хмельницький розмістився нижче ніж Хмельницька область (14-та серед 24-х) та посів 16 сходинку рейтингу серед 22 обласних центрів України. Середній бал ЗНО у школах Хмельницького — 123,6.

Найгірше ж склали зовнішнє незалежне оцінювання випускники Чернівецької та Закарпатської областей, а також Миколаєва та Чернівців.

 

 

Щодо рейтингу навчальних закладів Хмельницького, то за оприлюдненими даними:

  1. першу позицію посів Хмельницький спеціалізований ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки (рейтинговий бал — 149.8, середній бал ЗНО — 154.9 та 75 місце у загальному рейтингу шкіл України),
  2. на другому місці — Хмельницька гімназія №1 імені Володимира Красицького (рейтинговий бал — 148.3, середній бал ЗНО — 167.3 та 92 місце у загальному рейтингу шкіл України),
  3. трійку лідерів завершує Хмельницький ліцей №17 (рейтинговий бал — 143.5, середній бал ЗНО — 158.4 та 194 місце у загальному рейтингу шкіл України)

На останній позиції рейтингу шкіл Хмельницького розмістилось Вище професійне училище №4 м.Хмельницького з рейтинговим балом у 48,1 та середнім балом ЗНО у 55,6.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *