Коти — чарівники та лікарі

Пригадайте, скільки оповідань Ви чули про те, що кіт чи кішка виліковували навіть хронічні хвороби у своїх улюблених господарів? Безліч! Якщо кіт щиро любить господаря, він намагається прилаштуватися на хворе місце, а іноді навіть починає м’яти його своїми лапками, заспокійливо мугикаючи. Така терапія безслідно не проходить — результатом буде якщо й не повне одужання, то значне поліпшення загального стану.

Коти знімають нервову напругу, рятують Вас від наслідків стресу, не допускають депресивних станів.

Наскільки б погано чи гірко Вам не було, варто поглянути на зворушливу мордаху маленького кошеняти, і Ви відразу мимоволі посміхнетесь. А, приголубивши дорослу тварину, почувши задоволене мурчання, Ви відразу розслабитеся, і стан загального емоційного фону сильно покращиться.

Давайте спробуємо розібратися — яким чином Ваш домашній улюбленець лікує Вас?

По-перше, кішки муркочуть, створюючи цим амплітуду звукових коливань. Саме розміреність звукових коливань передається в організм людини, а частота звукових коливань у людини стає такою ж, як і у кішки. Людина заспокоюється, її подих нормалізується, проводиться загальний лікувальний ефект на організм людини.

По-друге, температура тіла кішки 38-39 градусів, і якщо людина захворіла на застуду, то муркочуюча кішка створює теплий ефект на грудях, прогріваючи організм людини і в результаті допомагає впоратися з застудами і збільшує опірність людини до стресів.

У блокадному Ленінграді розвелись щури, поїдаючи усі запаси їжі, яких і так не вистачало людям. А кішок в 1942 році в місті вже не було, тому було прийнято рішення «виписати з Ярославської області і доставити до Ленінграду чотири вагони димчастих кішок». Блокадники розповідають, що тоді для отримання кішки треба було відстояти чергу. Привезені кішки допомогли людям вижити.

У середні століття католицька церква оголосила кішку «диявольським тваринам», а подальше їх знищення призвело до епідемії чуми.

Користь котів та кішок полягає в їх відданості та ласці по відношенню до улюбленого ними господаря. Саме це підкуповує і робить їх найдорожчими істотами, особливо для самотніх людей. Саме позитивний, лікуючий вплив кішок на людину і відносна легкість в догляді за ними дозволили цим самостійним тваринам стати найпоширенішими супутниками людини по всьому світу.

2 thoughts on “Коти — чарівники та лікарі”

  1. Уведомление: 1 березня — міжнародний день кота — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *