Міська рада м.Хмельницького – найвідкритіша в області, обласна — найзакритіша

Представники Коаліції «Прозорі ради» проаналізували нормативні документи Хмельницької обласної, Шепетівської, Хмельницької та Старокостянтинівської міських рад на предмет наявності норм, що забезпечують прозорість, відкритість, підзвітність їх роботи.

Найвідкритішою визначили міську раду обласного центру, найзакритішою з рад Хмельниччини — обласну.      

Крім того проаналізували й аналогічні норми у міських радах Дніпропетровської, Рівненської та Закарпатської областей.

Дослідження проводилось у кількох аспектах:

  • наявності обов’язкових антикорупційних норм,
  • наявність гендерної рівності,
  • наявність провідних прогресивних практик.

Серед лідерів із впровадження антикорупційного законодавства області виявилась Хмельницька міська рада із показником, яка у всеукраїнському рейтингу зайняла 4 місце.

Найгіршою виявилась Хмельницька обласна рада.

У розрізі впровадження практик, що регулюють гендерну рівновагу у роботі та прийнятті рішень перших три місця у загальному рейтингу зайняли Шепетівська, Хмельницька та Старокостянтинівська міські ради. Хмельницька обласна рада зайняла 13-е місце з 20-ти можливих.

У дослідженні впровадження прогресивних практик місцевого самоврядування Хмельницька міська рада посіла 3-є місце, поступившись Дніпровській та Кропивницькій міським радам. Серед аутстайдерів виявились Хмельницька обласна та Шепетівська міська ради, котрі зайняли 13-е та 14 місця.

Варто зазначити, що активісти не тільки проаналізували нормативні документи, але й направили у керівництво рад листи з переліком рекомендацій.

Захід проводиться за підтримки Європейського Союзу і Центру демократії та верховенства права (проект «Посилення коаліції РПР») в рамках виконання проекту “Прозорі Ради: адвокасі кампанія з імплементації антикорупційного законодавства місцевими радами”, який впроваджується Центром «Ейдос».

 

 

Читайте також:

Рейтинг прозорості міст України: Львів — перший, Хмельницький — 14. Дунаївці серед найгірших

Фото: Вікіпедія

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *