Їй — 98, але вік — це лише цифра

Справжнє захоплення у своїх учнів викликає викладачка йоги з Нью-Йорка Тао Лінч. Цій активній і життєрадісній жінці 98 років. І вона не тільки до цих пір регулярно проводить заняття, а й бере участь з 24-річним партнером в танцювальних конкурсах.

Тао Порчон-Лінч — надзвичайна жінка. За її спиною кар’єра актриси, моделі, танцівниці, підприємця і найголовніше — інструктора з йоги. Проживши ціле століття, мало хто може похвалитися подібним минулим, стрункістю і тією енергією, яку має відома у всьому світі уродженка Індії.

Майже століття назад в Пудучеррі, «новому селі» у Французької Індії, з’явилася на світло обдарована мудрістю красуня Тао Порчон-Лінч. Її ім’я перекладається, як «енергія природи». Світ ще не знав, які сюрпризи на нього чекають в той час, як на пляжі 8-річна Тао спостерігала за хлопцями, що займаються йогою. Її вразило те, що вони роблять зі своїм тілом — як балансують, гнуться, застосовують свою силу. Разом з думкою «хочу також» в ній прокинулася пристрасть до йоги, яка не вщухає і по сьогоднішній день. Всупереч протестам родичів, які говорили, що йога не для леді, вона вирішила до них приєднатися.

Однак першого вчителя Тао знайшла в Голлівуді, коли вже була відома в Америці і Європі як модель, актриса і танцівниця. Через 5 років практики Тао остаточно покинула свою кар’єру та повністю присвятила себе йозі, а через 10 років стала викладачем і трохи пізніше відкрила свій інститут в НьюЙорку.

Три роки тому ПорчонЛінч внесли до Книги рекордів Гіннеса, як найстаршого і практикуючого інструктора з йоги.

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *