На Рівненщині запрацювала система «Є-Ліки». Наступною долучиться і Хмельниччина

Відтепер мешканці Рівненщини можуть особисто перевірити наявність безкоштовних медикаментів в лікарнях.

Ця інформація стала доступною для пацієнтів в режимі он-лайн — через проект «Є-Ліки».

Сьогодні в міській лікарні Рівного електронну систему презентували заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, представники БФ «Пацієнти України» та Програми розвитку ООН.

Рівненщина стала першою областю, в якій запровадилась система «Є-Ліки». До неї підключилися вже 48 лікарень, ще 30 долучаться найближчим часом. До цього систему було запроваджено в місті Одеса. І вже зараз до неї хочуть приєднатися Сумщина та Хмельниччина.

 

 

«Влада в Рівненській області налаштована серйозно змінити сферу охорони здоров’я, адже вона найбільше потребує реформування. Ми зацікавлені в тому, аби пацієнти отримували ліки, а громадськість і ЗМІ бачили як розподіляються лікарські засоби та медичні вироби, що закуплені за бюджетні кошти. Сайт «Є-Ліки» дозволяє максимально просто відкрити дані та забезпечити потреби пацієнтів і лікарень. Облдержадміністрація бере під контроль функціонування цієї системи з боку лікарняних установ області», — зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

Тож, отримавши список медикаментів від лікаря, пацієнт зможе зайти на сайт eliky.in.ua та перевірити наявність потрібних ліків на складі медзакладу, які він може отримати безкоштовно.

Якщо вони наявні – людина має право вимагати ліки. Крім того, там можна буде побачити і наявність вакцин. У випадку проблем із отриманням медикаментів, пацієнти можуть звернутися на гарячу лінію, яка є на сайті.

 

 

Читайте також:

У Хмельницькому військовому шпиталі відкрили отоларингологічне відділення

 

Січень та лютий будуть найхолодніші за останні 32 роки

 

Пік захворюваності на грип Н3N2 прийдеться на січень 2017

 

Джерело: Рівненська обласна державна адміністрація

1 thought on “На Рівненщині запрацювала система «Є-Ліки». Наступною долучиться і Хмельниччина”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *