Пік захворюваності на грип Н3N2 прийдеться на січень 2017

Щорічно епідемія грипу в Україні наражає на небезпеку життя тисяч людей. Цієї зими на українців знову очікує епідемія східного грипу. У грудні захворюваність грипом почне рости, а пік епідемії по країні доведеться орієнтовно на другу половину січня — початок лютого 2017 року. Окмір того, цілком можливий спалах епідемії в новорічні свята.

У сезон зими 2016-2017 на території України очікується новий вид грипу — гонконгський Н3N2. Цей східний грип є небезпечним через відсутність в українців до нього імунітету. За інтенсивністю Н3N2 перевершує минулорічний вірус каліфорнійського грипу Н1N1. Саме тому, кількість хворих на грип в Україні може бути більшим, однак цей штам не повинен призвести до серйозних ускладнень.

Головна небезпека майбутнього грипу — ризик стрімкого розвитку важких ускладнень органів дихальної системи, зокрема, бронхіту і пневмонії.

В першу чергу у групі ризику вірусу «Гонконг» діти, які народились після 2008 року -їх організм не стикався з даним штамом. У них можуть виникнути ускладнення у вигляді пневмонії.

Окрім того, особливо схильними до вірусу є люди похилого віку від 65 років, особливо ті, хто страждає на хронічні захворювання. Серед можливих ускладнень після грипу для цієї групи ризику: бронхіт, превмонія, серцево-судинні захворювання.

Стандартні профілактичні заходи для боротьби з грипом:

  • загартовування,
  • вживання вітамінів С і D,
  • дотримання правил особистої гігієни,
  • регулярне вологе прибирання в квартирі. 

Щодо вакцинації — то цього року до складу вакцини включені наступні штами, поява яких найбільш ймовірно взимку: мутує форма вірусу «Гонконг» (Н3N2) 2014 року; форма вірусу «Каліфорнія» (H1N1) 2009 року; вірус форми В «Брісбен» 2008 року. Щеплення бажано зробити не пізніше середини листопада, оскільки імунітет до вірусу після вакцинації виробляється протягом 2-3 тижнів.

Щоб наслідки були мінімальними, не намагайтеся перенести захворювання на ногах. Так як організм буде витрачати багато енергії на підтримку життєдіяльності, замість того щоб боротися з вірусом. Також не вживайте ліки (таблетки) для комплексного зняття симптоматики — сама їх назва вказує на те, що вони лише замаскують перебіг хвороби.

 

3 thoughts on “Пік захворюваності на грип Н3N2 прийдеться на січень 2017”

  1. Уведомление: Головні ознаки грипу — Будь у курсі — портал новин
  2. Уведомление: Січень та лютий будуть найхолодніші за останні 32 роки — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *