Туреччина розпочала атаку на ісламістів в провінції Ідліб, у Сирії

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у суботу, 7 жовтня, про початок «серйозної» операції в провінції Ідліб на північному заході Сирії. Метою операції є знищення ісламістського угруповання «Фатах аш-Шам», раніше тісно пов’язаного з «Аль-Каїдою», та їхніх союзників, які входять до союзу «Тахрір аш-Шам». Про це повідомляє Главком.

«Вільна сирійська армія» проводить операцію в Ідлібі просто зараз», — зазначив Ердоган, говорячи про поміркованих сирійських повстанців, які користуються підтримкою Туреччини.

Спостерігачі Сирійського центру з моніторингу за дотриманням прав людини повідомили, що на кордоні між Туреччиною і Сирією турецькі солдати прибрали частину огорожі, щоб пропустити військову техніку. Перші бої за участю турецьких військ розгорілися у невеликому прикордонному селі. Окрім того, за інформацією спостерігачів, подальший наступ «Вільної сирійської армії» здійснюватиметься за підтримки російської авіації.

Нагадаємо, що Туреччина, Іран і Росія на переговорах у казахській столиці Астані минулого місяця домовилися про утворення «зони деескалації» в Ідлібі.

Угруповання «Фатах аш-Шам» має тисячі досвідчених бойовиків у цьому регіоні та, на відміну від «Ісламської держави», користується підтримкою частини місцевого населення. У той час, як Туреччина підтримує опозиційні сили в Сирії, Росія та Іран виступають на боці уряду президента Башара Асада.

 Сирія, туреччина

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *