Пам’ятник полеглим учасникам АТО відкрили в Білогірському районі

Ось вже три роки, як війна прийшла на нашу рідну, виплекану руками наших пращурів, українську землю, на землю, де зародилася  перша хліборобська народність в Європі. Війна вірвалась до наших домівок, у наші душі, до народу, який ніколи не був загарбником, до народу-творця. І тепер нові герої-оборонці встали в ряди захисників.

26 грудня голова Білогірської районної державної адміністрації Роман Муляр та голова районної ради Василь Мельник взяли участь в урочистостях з нагоди відкриття пам’ятника воїнам, що полегли за волю та незалежність на Сході України та у воєнних конфліктах на території інших держав.

«Ми увічнюємо в цьому пам’ятнику не лише пам’ять білогірських героїв, ми увічнюємо пам’ять всіх захисників України , які поклали свої життя в боротьбі за мир та свободу в усіх війнах і тих хто нині виборює незалежність України в АТО на Сході нашої держави. Вони віддали свої життя за те, щоб наші діти жили в своїй рідній країні, щоб вони не їхали за кордон шукати кращої долі і роботи, щоб їхні долі були пов’язані з рідною країною«, – сказав очільник району.

На відкритті пам’ятника зібралося багато людей: рідні, близькі загиблих, громадськість, керівники району та селища, депутати районної ради.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять земляків – Федора Лопацького та Романа Матвійця, які загинули в зоні АТО.

Зі словами вдячності за допомогу у встановленні пам’ятника з вернувся й керівник Білогірського ВП ГО «Спілка учасників АТО Хмельниччини» Ілля Васюк, який також відзначив й волонтерів, які допомагали українським воїнам.

Церемонію освячення пам’ятного знаку відслужив благочинний Білогірського округу УПЦ КП отець Степан Маковський, до якого приєдналися благочинний Білогірського округу УПЦ отець Олександр Теравський та настоятель римо-католицького монастиря ім. св. Вікентія отець Павло Горай.

Нехай цей пам’ятний знак стане місцем, де бойові побратими й кожен з жителів краю зможуть схилити голову на знак пам’яті й шани загиблих борців за волю та незалежність рідної землі.

 

 

 

Джерело: Офіційний сайт Хмельницької ОДА

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *